Spojení rumu, smetany a ananasového džusu nám patří do takzvané skupiny „Coladas”, která úzce souvisí s populární Pina Coladou. Kombinace kokosu, ananasu a smetany vás přenesou na dovolenou v Karibiku ať jste kdekoliv.
Suroviny
- 4cl Brugal Blanco
- 2cl Vodka
- 1cl Domácí modrý pomeranč. likér
- 2cl Kokosová smetana
- 1cl Smetana 12%
- 10cl Cappy Ananas
Ozdoba
Ananas
Koktejlová třešeň
Příprava – V šejkru
1.5 minutyČas
Náročnost
- Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience.
- Všechny ingredience kromě Blue Curacao si odměříme přímo do shakeru na koktejly.
- Šejkr naplníme pomocí lopatky na led kostkovým ledem až po okraj a pořádně protřepeme.
- Koktejl scedíme přes sítko do vychlazené koktejlové sklenice a ozdobíme.
- Na závěr nalijeme na vrch koktejlu Blue Curacao.
Sklo
Vybavení
Historie
Historie koktejlu sahá do roku 1979 kdy vznikl jako jeden z twistů na světoznámou Piňa Coladu. Autorem je stále žijící barová legenda Charles Schumann z Schumann’s Baru v Mnichově, Německo.
Zajímavost
Sám Charles Schumann upravil tento koktejl v roce 1991 na verzi která obsahuje stejný poměr vodky a rumu a namísto kokosového sirupu přichází kokosová smetana. Zbytek receptu zůstává neměnný.