Říká se, že je to jeden z nejlepších drinků. Typický pro jeho servis s vysokou pěnou. Velice vyvážený a lehký. Tuto koktejlovou klasiku musíte zkusit.

Suroviny

  • 6cl Bulldog Gin
  • 1,5cl Citronová šťáva
  • 1,5cl Limetková šťáva
  • 2cl Cukrový sirup
  • 5 kapek Voda z pomerančových květů
  • 5cl Römerquelle perlivá
  • 2,5cl Vaječný bílek
  • 2,5cl Smetana 18%

Ozdoba

Pomeranč, máta

Příprava – Šejkr

4 minutyČas
Náročnost
  1. Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience.
  2. Odměříme si ingredience bez perlivé vody do šejkru.
  3. Pomocí tyčového mixéru drink pořádně napěníme.
  4. Šejkr naplníme kostkovým ledem až po okraj a opravdu pořádně vytřepeme.
  5. Koktejl scedíme za pomoci barového sítka zpět do druhé strany šejkru.
  6. Do nachlazené sklenice bez ledu lejeme současně se sodou 2/3 koktejlu až na vrh sklenice.
  7. Sklenici dáme na jednu minutu do lednice.
  8. Po jedné minutě drink dolejeme zbytkem drinku který nám zůstal v šejkru. Ozdobíme pomocí pomeranče a máty.

Sklo


Vybavení

Historie

Henry C. Ramos vynalezl Ramos Gin Fizz v roce 1888 v jeho baru Imperial Cabinet Saloon na Gravier Street v New Orleans v Louisianě. Před americkou prohibicí byl koktejl extrémně populární. Problém však byl v jeho příprava která zabrala dvanáct minut. Za barem se o tento drink staralo i více jak 20 barmanů, kteří pracovali v Imperial najednou, aniž by dělali něco jiného než třepání koktejlu Ramos Gin Fizz. Během karnevalu v roce 1915, pracovalo 32 zaměstnanců najednou, jen aby míchali nápoj.

Zajímavost

Původně se koktejl jmenoval „New Orleans fizz“, a byl jedním z nejpopulárnějších koktejlů v New Orleans