Tento koktejl právem patří mezi světoznámé TIKI klasiky. Ovocný drink se sladkokyselým profilem, který je podpořen nezaměnitelnou chutí jamajského rumu. My jsme ho tu však nahradili za běžněji dostupný španělský styl rumu Brugal Anejo. Pokud však chcete výraznější a originální chuť, zkuste třeba jeden z řady rumů Appleton Estate. Koupíte ho zde.
Různé nepřehlédnutelné inovativní prvky ve změně receptury, jakými je kupříkladu použití grenadiny, či čerstvé grapefruitové a pomerančové šťávy, je možné pochytit už v době prohibice.
Suroviny
- 6cl Brugal Anejo
- 1cl Cukrový sirup
- 1cl Čerstvá limetková šťáva
- 1cl Domácí sirup z granátových jablek (komerční chutná jinak a nevyrábí se ani z tohoto plodu). Grenadinu koupíte zde
- 5cl Cappy Pomeranč 100%
- 5cl Römerquelle perlivá
Ozdoba
Pomeranč, máta
Příprava
- Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience.
- Odměříme si všechny ingredience kromě sody přímo do šejkru.
- Šejkr naplníme pomocí lopatky na led kostkovým ledem až po okraj a pořádně protřepeme.
- Koktejl scedíme do sklenice na kostkový led, doplníme sodou a lehce promícháme.
- Ozdobíme pomerančem a mátou.
Vybavení
Historie
Koktejlové kořeny tohoto drinku sahají až do roku 1868 na Jamaiku. kde si ho prý plantážníci připravovali kombinací Mayer’s rumu, limetky, cukru a vody. Recept poupravil Fred L. Mayers, majitel značky Mayer’s Rum, který zkombinoval rum, limetku, cukr, pomerančovou šťávu, sodu a Grenadinu.