Říká se, že je to jeden z nejlepších drinků. Typický pro jeho servis s vysokou pěnou. Velice vyvážený a lehký. Tuto koktejlovou klasiku musíte zkusit.
Suroviny
- 6cl Bulldog Gin
- 1,5cl Citronová šťáva
- 1,5cl Limetková šťáva
- 2cl Cukrový sirup
- 5 kapek Voda z pomerančových květů
- 5cl Römerquelle perlivá
- 2,5cl Vaječný bílek
- 2,5cl Smetana 18%
Ozdoba
Pomeranč, máta
Příprava – Šejkr
- Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience.
- Odměříme si ingredience bez perlivé vody do šejkru.
- Pomocí tyčového mixéru drink pořádně napěníme.
- Šejkr naplníme kostkovým ledem až po okraj a opravdu pořádně vytřepeme.
- Koktejl scedíme za pomoci barového sítka zpět do druhé strany šejkru.
- Do nachlazené sklenice bez ledu lejeme současně se sodou 2/3 koktejlu až na vrh sklenice.
- Sklenici dáme na jednu minutu do lednice.
- Po jedné minutě drink dolejeme zbytkem drinku který nám zůstal v šejkru. Ozdobíme pomocí pomeranče a máty.
Sklo
Vybavení
Historie
Henry C. Ramos vynalezl Ramos Gin Fizz v roce 1888 v jeho baru Imperial Cabinet Saloon na Gravier Street v New Orleans v Louisianě. Před americkou prohibicí byl koktejl extrémně populární. Problém však byl v jeho příprava která zabrala dvanáct minut. Za barem se o tento drink staralo i více jak 20 barmanů, kteří pracovali v Imperial najednou, aniž by dělali něco jiného než třepání koktejlu Ramos Gin Fizz. Během karnevalu v roce 1915, pracovalo 32 zaměstnanců najednou, jen aby míchali nápoj.
Zajímavost
Původně se koktejl jmenoval „New Orleans fizz“, a byl jedním z nejpopulárnějších koktejlů v New Orleans