Říká se, že je to jeden z nejlepších drinků. Typický pro jeho servis s vysokou pěnou. Velice vyvážený a lehký. Tuto koktejlovou klasiku musíte zkusit.

Suroviny

6cl Bulldog Gin
1,5cl Citronová šťáva
1,5cl Limetková šťáva
2cl Cukrový sirup
5 kapek Voda z pomerančových květů
5cl Römerquelle perlivá
2,5cl Vaječný bílek
2,5cl Smetana 18%

Ozdoba

Pomeranč, máta

Příprava – Shaker

4 minutyČas
Náročnost
  1. Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience, limetkovou a citronovou šťávu vymačkáme pomocí lisu na citrusy.
  2. Odměrkou si odměříme ingredience bez perlivé vody do shakeru na koktejly.
  3. Pomocí tyčového mixéru drink pořádně napěníme.
  4. Lopatkou na led naplníme shaker kostkovým ledem až po okraj a opravdu pořádně vytřepeme.
  5. Koktejl scedíme za pomoci barového sítka zpět do druhé strany shakeru.
  6. Do nachlazené sklenice bez ledu lejeme současně se sodou 2/3 koktejlu až na vrh sklenice.
  7. Sklenici dáme na jednu minutu do lednice.
  8. Po jedné minutě drink dolejeme zbytkem drinku který nám zůstal v shakeru. Ozdobíme pomocí pomeranče a máty.

Sklo


Vybavení

Historie

Henry C. Ramos vynalezl Ramos Gin Fizz v roce 1888 ve svém baru Imperial Cabinet Saloon na Gravier Street v New Orleans v Louisianě. Před americkou prohibicí byl koktejl extrémně populární. Problém byl v jeho příprava, která zabrala dvanáct minut. Za barem se o tento drink staralo i více jak 20 barmanů najednou, aniž by dělali něco jiného než třepání koktejlu Ramos Gin Fizz. Během karnevalu v roce 1915, pracovalo 32 zaměstnanců najednou, jen aby vytřepávali tento nápoj.

Zajímavost

Původně se koktejl jmenoval „New Orleans fizz” a byl jedním z nejpopulárnějších koktejlů v New Orleans.