Domácí verze pomerančového bitters, který je nezbytnou součástí každého baru. S použití metody Sous-vide můžeme docílit rychlejšího výsledku. Všechny ingredience vložíme do jednoho sáčku a vaříme 3 hodiny na 50 °C.
Suroviny na 0,45 l
50 cl Vodka nebo 80 % alkohol
4 ks Sušená pomerančová kůra
1 lžička Koriandrová semínka
1 lžička Kmín
1 lžička Andělika kořen
1 lžička Hřebíček
1/2 lžičky Anýzová semínka
Příprava
3 hodinyČas
Náročnost
- Do uzavíratelné nádoby si odměříme všechny ingredience.
- Necháme odležet na tmavém místě po dobu jednoho měsíce. Denně protřepeme.
- Bitters scedíme přes čisté plátno či utěrku.
- Bitters plníme do čistých sterilizovaných lahví.
Skladování
Skladujeme v uzavřené láhvi. Trvanlivost díky alkoholu může být i několik let.
Tip
Tento recept můžeme vařit i metodou Sous-vide. Všechny ingredience vložíme do sáčku a vaříme 3 hodiny na 50 °C.