Domácí verze čokoládového bitters, která skvěle dochutí váš koktejl. S použití metody Sous-vide můžeme docílit rychlejšího výsledku. Všechny ingredience vložíme do jednoho sáčku a vaříme 3 hodiny na 50 °C.

Suroviny na 0,55 l

50 cl Bourbon 50 %
100 g Kakaové boby drcené
1 lžička Kardamon celý
2 kusy Tonka fazole
1 kus Vanilkový lusk
1 lžička Andělika kořen
100 ml Cukrový sirup

Příprava

3 hodinyČas
Náročnost
  1. Do uzavíratelné nádoby si odměříme všechny ingredience vyjma
    cukrového sirupu.
  2. Necháme odležet na tmavém místě po dobu jednoho měsíce. Denně protřepeme.
  3. Bitters scedíme přes čisté plátno či utěrku.
  4. Doplníme cukrovým sirupem.
  5. Bitters plníme do čistých sterilizovaných lahví.

Skladování

Skladujeme v uzavřené láhvi. Trvanlivost díky alkoholu může být i několik let.

Tip

Tento recept můžeme vařit i metodou Sous-vide. Všechny ingredience vložíme do sáčku a vaříme 3 hodiny na 50 °C.