Domácí verze čokoládového bitters, která skvěle dochutí váš koktejl. S použití metody Sous-vide můžeme docílit rychlejšího výsledku. Všechny ingredience vložíme do jednoho sáčku a vaříme 3 hodiny na 50 °C.
Suroviny na 0,55 l
50 cl Bourbon 50 %
100 g Kakaové boby drcené
1 lžička Kardamon celý
2 kusy Tonka fazole
1 kus Vanilkový lusk
1 lžička Andělika kořen
100 ml Cukrový sirup
Příprava
3 hodinyČas
Náročnost
- Do uzavíratelné nádoby si odměříme všechny ingredience vyjma
cukrového sirupu. - Necháme odležet na tmavém místě po dobu jednoho měsíce. Denně protřepeme.
- Bitters scedíme přes čisté plátno či utěrku.
- Doplníme cukrovým sirupem.
- Bitters plníme do čistých sterilizovaných lahví.
Skladování
Skladujeme v uzavřené láhvi. Trvanlivost díky alkoholu může být i několik let.
Tip
Tento recept můžeme vařit i metodou Sous-vide. Všechny ingredience vložíme do sáčku a vaříme 3 hodiny na 50 °C.