Domácí verze pomerančového bitters, který je nezbytnou součástí každého baru. S použití metody Sous-vide můžeme docílit rychlejšího výsledku. Všechny ingredience vložíme do jednoho sáčku a vaříme 3 hodiny na 50 °C.

Suroviny na 0,45 l

50 cl Vodka nebo 80 % alkohol
4 ks Sušená pomerančová kůra
1 lžička Koriandrová semínka
1 lžička Kmín
1 lžička Andělika kořen
1 lžička Hřebíček
1/2 lžičky Anýzová semínka

Příprava

3 hodinyČas
Náročnost
  1. Do uzavíratelné nádoby si odměříme všechny ingredience.
  2. Necháme odležet na tmavém místě po dobu jednoho měsíce. Denně protřepeme.
  3. Bitters scedíme přes čisté plátno či utěrku.
  4. Bitters plníme do čistých sterilizovaných lahví.

Skladování

Skladujeme v uzavřené láhvi. Trvanlivost díky alkoholu může být i několik let.

Tip

Tento recept můžeme vařit i metodou Sous-vide. Všechny ingredience vložíme do sáčku a vaříme 3 hodiny na 50 °C.