Koktejl ztvárněný pod rukama uznávaného českého barmana v Paříži. Koktejl se vyrábí za použití francouzského likéru vyráběného z pomerančů na bázi koňaku, který tomuto drinku přidává na jedinečnosti.
Suroviny
3cl Cognac
2cl Grand Marnier
2cl Cinzano 1757
2cl Cappy Pomeranč 100%
Ozdoba
Pomerančová kůra
Příprava – V míchací sklenici
- Nachladíme si koktejlovou sklenici a míchací sklenici pomocí ledu.
- Ingredience si odměrkou postupně odměříme do míchací sklenice.
- Míchací sklenici naplníme kostkovým ledem.
- Pomocí barmanské lžičky 20 krát otočíme led po směru hodinových ručiček.
- Koktejl scedíme za pomoci barového sítka do vychlazené skleničky bez ledu.
- Nakonec zastříkneme pomerančovou kůrou, kterou následně vložíme do drinku.
Vybavení
Historie
Drink Rudolfa Slavíka, držitele Řádu čestné legie, který byl národním hrdinou a dlouholetým předsedou Francouzské barmanské asociace a válečným hrdinou. S drinkem Leviatan vyhrál soutěž 7. července 1934 v soutěži s Rémy Martin koňakem, která se pořádala na stejnojmenné lodi.
Zajímavost
Rudolf Slavík se narodil 18. dubna 1900 v Klášteře u Mnichova Hradiště. V roce 1926 odešel do Francie, kde se prvně živil natíráním Eiffelovy věže a až pak započal svou profesionální dráhu barmana. V letech 1932-1970 byl šéf barmanem v jednom z klenotů pařížského hotelnictví – George V.