Suroviny – recept na 1 l

  • 6ks Granátové jablko
  • 600g Cukr krystal
  • 400ml Voda

Jak na to

  1. Vyjmeme obsah jádra ze všech jablek.
  2. Červená jádra granátového jablka si dáme do hrnce a rozmačkáme.
  3. Do hrnce si odměříme vodu a cukr.
  4. Na mírném stupni za stálého míchání rozpustíme vodu s cukrem. Nevaříme.
  5. Odstraníme z plotny a necháme vychladnout.
  6. Sirup scedíme přes čisté plátno či utěrku.
  7. Hotový sirup přelejeme do čistých sterilizovaných lahví.

Skladování

Skladujeme v uzavřené láhvi v lednici po dobu maximálně 14 dnů.

Tip

Sirup můžeme vyrobit i s použitím kupované šťávy.
(V tomto případě v receptu zaměníme šťávu za vodu.)