Recept na 0,7l
375ml Vodka
6 kusů Pomeranč
200ml Voda
200g Cukr
3 kusy Hřebíček
Půl kusu Skořice celá 8cm
1 lžička Modrého potravinářského barviva
Příprava
2 týdnyČas
Náročnost
- Do nádoby si vložíme kůru z očistěných pomerančů
- Zalijeme vodkou a uzavřeme.
- Necháme takto odpočívat po dobu dvou týdnů za občasného promíchání.
- Do hrnce si vložíme vodu s cukrem a kořením.
- Na mírném stupni za stálého míchání rozpustíme cukr.
- Mezitím si scedíme vodku od pomerančové kůry pomocí plátna či utěrky.
- Cukrový sirup odstavíme z plotny a vmícháme do něj pomerančovou vodku a barvivo.
- Scedíme od koření a likér plníme do čistých sterilizovaných lahví.
nebo Sous Vide 50°C – 3h
Všechny ingredience vložíme do jednoho sáčku a vaříme na 50°C 3 hodiny.
Skladování
Skladujeme v uzavřené láhvi. Nejlépe v lednici.
Trvanlivost díky alkoholu může být i několik měsíců.
Tip
S použitím metody Sous Vide můžeme tento recept velice urychlit. Všechny ingredience vložíme do jednoho sáčku a vaříme na 50°C 3 hodiny.