Recept na 0,7l

375ml Vodka
6 kusů Pomeranč
200ml Voda
200g Cukr
3 kusy Hřebíček
Půl kusu Skořice celá 8cm
1 lžička Modrého potravinářského barviva

Příprava

2 týdnyČas
Náročnost
  1. Do nádoby si vložíme kůru z očistěných pomerančů
  2. Zalijeme vodkou a uzavřeme.
  3. Necháme takto odpočívat po dobu dvou týdnů za občasného promíchání.
  1. Do hrnce si vložíme vodu s cukrem a kořením.
  2. Na mírném stupni za stálého míchání rozpustíme cukr.
  3. Mezitím si scedíme vodku od pomerančové kůry pomocí plátna či utěrky.
  4. Cukrový sirup odstavíme z plotny a vmícháme do něj pomerančovou vodku a barvivo.
  5. Scedíme od koření a likér plníme do čistých sterilizovaných lahví.

nebo Sous Vide 50°C – 3h

Všechny ingredience vložíme do jednoho sáčku a vaříme na 50°C 3 hodiny.

Skladování

Skladujeme v uzavřené láhvi. Nejlépe v lednici.
Trvanlivost díky alkoholu může být i několik měsíců.

Tip

S použitím metody Sous Vide můžeme tento recept velice urychlit. Všechny ingredience vložíme do jednoho sáčku a vaříme na 50°C 3 hodiny.