Warning: simplexml_load_file(): ../nabaru.cz/products.xml:1: parser error : Document is empty in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 897

Warning: simplexml_load_file(): in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 897

Warning: simplexml_load_file(): ^ in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 897

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 906

Warning: simplexml_load_file(): ../nabaru.cz/products.xml:1: parser error : Document is empty in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 837

Warning: simplexml_load_file(): in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 837

Warning: simplexml_load_file(): ^ in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 837

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 846

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 846

Teplý alkoholický nápoj, který zahřeje především v zimním období. Jeho speciální příprava přelévání hořícího drinku z jedné nádoby do druhé se stala opravdu legendární. Tento drink často bývá upraven do speciální receptury jednotlivých barů.

Suroviny

  • 5cl Whisky
  • 5cl Vařící vody
  • 0,5cl Cukrový sirup

Ozdoba

Citrónová kůra

Příprava – V Blazer nádobách

3 minutyČas
Náročnost
  1. Pomocí horké vody si nahřejeme nádoby na blazer a skleničku.
  2. Odměříme si ingredience přímo do jedné z předehřátých nádob.
  3. Pomocí zapalovače tekutinu zapálíme.
  4. Opatrným způsobem budeme přelívat tekutinu z jedné nádoby do druhé, tento pohyb z opakujeme alespoň pětkrát.
  5. Nápoj pomocí prázdné nádoby, kterou položíme na vrch druhé nádoby uhasíme tak, že mu zabráníme v přístupu vzduchu.
  6. Horký drink přelejeme do předem nahřáté sklenice.
  7. Nakonec zastříkneme citrónovou kůrou, kterou následně vložíme dovnitř.


Historie

Drink poprvé namíchal Jerry Thomas okolo roku 1862 v baru El Dorado. Jerry Thomas ho také publikoval ve své knize z roku 1862 „How to mix drinks”. Legendární přelévání ohně z poháru do poháru bylo tehdy něco velmi neuvěřitelného.

Zajímavost

Koktejl Blue Blazer je také často nazývaný „Profesor” podle barmanského mistra Jerryho Thomase.