Suroviny – recept na 1 l
- 300g Zázvor
- 600g Cukr
- 400ml Voda
Jak na to
- Očistíme zázvor.
- Nastrouháme zázvor nejlépe přímo do hrnce.
- Do hrnce si odměříme vodu.
- Na mírném stupni za stálého míchání přivedeme vodu k varu.
- Vaříme na mírném ohni po dobu 20 minut.
- Přidáme cukr a mícháme do rozpuštění.
- Sirup necháme i se zázvorem stát po dobu 12 hodin.
- Sirup scedíme přes čisté plátno či utěrku.
- Hotový sirup přelejeme do čistých sterilizovaných lahví.
Skladování
Skladujeme v uzavřené láhvi v lednici po dobu maximálně 14 dnů.
Tip
Zázvor nejlépe oloupáte lžičkou.
(Vhodný na vaření v Sous Vide 55°C – 2 h)