Suroviny – recept na 1 l

  • 300g Zázvor
  • 600g Cukr
  • 400ml Voda

Jak na to

  1. Očistíme zázvor.
  2. Nastrouháme zázvor nejlépe přímo do hrnce.
  3. Do hrnce si odměříme vodu.
  4. Na mírném stupni za stálého míchání přivedeme vodu k varu.
  5. Vaříme na mírném ohni po dobu 20 minut.
  6. Přidáme cukr a mícháme do rozpuštění.
  7. Sirup necháme i se zázvorem stát po dobu 12 hodin.
  8. Sirup scedíme přes čisté plátno či utěrku.
  9. Hotový sirup přelejeme do čistých sterilizovaných lahví.

Skladování

Skladujeme v uzavřené láhvi v lednici po dobu maximálně 14 dnů.

Tip

Zázvor nejlépe oloupáte lžičkou.

(Vhodný na vaření v Sous Vide 55°C – 2 h)