Sladko kyselý drink s jemnými tóny citrusů a třešní. Skoro už zapomenutá klasika, která určitě stojí za to vyzkoušet.
Suroviny
- 4cl Cognac
- 1cl Domácí líkér s příchutí pomerančové kůry
- 1cl Domácí třešňový likér
- 2cl Citronová šťáva
- 1cl Cukrový sirup
Ozdoba
Cukrová krusta, citronová kůra
Příprava – Přímo ve skle
3 minutyČas
Náročnost
- Nachladíme si koktejlovou sklenici a připravíme ingredience, citronovou šťávu můžeme vymačkat lisem na citrusy.
- Odměříme všechny ingredience do shakeru na koktejly.
- Šejkr naplníme pomocí lopatky na led kostkovým ledem až po okraj a pořádně protřepeme.
- Na skleničku si připravíme cukrovou krustu.
- Koktejl scedíme přes sítko bez ledu do vychlazené sklenice na koktejly.
Sklo
Vybavení
Historie
Brandy Crusta, byla poprvé připravena italským barmanem jménem Joseph Santini v New Orleans, byl jedním z prvních skutečných koktejlů ve městě. Byl dokonce připraven dříve než koktejly míchané v padesátých letech na žitné whisky jako je třeba Sazerac. Ačkoli to vše upadlo v zapomnění na začátku 20. století, dnes se můžeme pozorovat oživení tohoto drinku díky barmanům, jako je Chris Hannah, který v roce 2004 jako první přinesl nápoj zpět do svého domovského města.