Sladko kyselý drink s jemnými tóny citrusů a třešní. Skoro už zapomenutá klasika, která určitě stojí za to vyzkoušet.

Suroviny

  • 4cl Cognac
  • 1cl Domácí líkér s příchutí pomerančové kůry
  • 1cl Domácí třešňový likér
  • 2cl Citronová šťáva
  • 1cl Cukrový sirup

Ozdoba

Cukrová krusta, citronová kůra

Příprava – Přímo ve skle

3 minutyČas
Náročnost
  1. Nachladíme si koktejlovou sklenici a připravíme ingredience, citronovou šťávu můžeme vymačkat lisem na citrusy.
  2. Odměříme všechny ingredience do shakeru na koktejly.
  3. Šejkr naplníme pomocí lopatky na led kostkovým ledem až po okraj a pořádně protřepeme.
  4. Na skleničku si připravíme cukrovou krustu.
  5. Koktejl scedíme přes sítko bez ledu do vychlazené sklenice na koktejly.

Sklo


Vybavení

Historie

Brandy Crusta, byla poprvé připravena italským barmanem jménem Joseph Santini v New Orleans, byl jedním z prvních skutečných koktejlů ve městě. Byl dokonce připraven dříve než koktejly míchané v padesátých letech na žitné whisky jako je třeba Sazerac. Ačkoli to vše upadlo v zapomnění na začátku 20. století, dnes se můžeme pozorovat oživení tohoto drinku díky barmanům, jako je Chris Hannah, který v roce 2004 jako první přinesl nápoj zpět do svého domovského města.