Suchý a silný drink. Lék na kocovinu nebo naopak vás prostě uzemní.
Suroviny
- 3cl Cognac
- 2cl Calvados
- 2cl Cinzano 1757
Ozdoba
Pomerančová kůra
Příprava – V míchací sklenici
2 minutyČas
Náročnost
- Nachladíme si koktejlovou sklenici a míchací sklenici pomocí ledu.
- Ingredience si odměrkou postupně odměříme do míchací sklenice.
- Míchací sklenici naplníme lopatkou na led kostkovým ledem.
- Pomocí barmanské lžičky 20 krát otočíme led po směru hodinových ručiček.
- Koktejl scedíme za pomoci barového sítka do vychlazené skleničky bez ledu.
- Nakonec zastříkneme pomerančovou kůrou, kterou následně vložíme do drinku.
Vybavení
Historie
Tento nápoj je obecně připisován Frankovi Meyerovi, manažerovi baru Ritz v Paříži během dvacátých a třicátých let. I když k nápoji do roku 1936, kdy byl zapsán do knihy The Artistry of Mixing Drinks, nenaznačil žádný nárok. Náš recept je upraven z knihy The Savoy Cocktail Book z roku 1930 od Harryho Craddocka, kde píše: „Má se vzít před jedenáctou hodinou nebo kdykoli je potřeba pára a energie.“
Zajímavost
Jak už tomu sám název Corpse Reviver No.1 napovídá, existují i další koktejly s názvem Corpse Reviver – konkrétně čísla No.2 a
No.3.