Suchý a silný drink. Lék na kocovinu nebo naopak vás prostě uzemní.

Suroviny

Ozdoba

Pomerančová kůra

Příprava  – V míchací sklenici

2 minutyČas
Náročnost
  1. Nachladíme si koktejlovou sklenici a míchací sklenici pomocí ledu.
  2. Ingredience si odměrkou postupně odměříme do míchací sklenice.
  3. Míchací sklenici naplníme lopatkou na led kostkovým ledem.
  4. Pomocí barmanské lžičky 20 krát otočíme led po směru hodinových ručiček.
  5. Koktejl scedíme za pomoci barového sítka do vychlazené skleničky bez ledu.
  6. Nakonec zastříkneme pomerančovou kůrou, kterou následně vložíme do drinku.

Vybavení

Historie

Tento nápoj je obecně připisován Frankovi Meyerovi, manažerovi baru Ritz v Paříži během dvacátých a třicátých let. I když k nápoji do roku 1936, kdy byl zapsán do knihy The Artistry of Mixing Drinks, nenaznačil žádný nárok. Náš recept je upraven z knihy The Savoy Cocktail Book z roku 1930 od Harryho Craddocka, kde píše: „Má se vzít před jedenáctou hodinou nebo kdykoli je potřeba pára a energie.“

Zajímavost

Jak už tomu sám název Corpse Reviver No.1 napovídá, existují i další koktejly s názvem Corpse Reviver – konkrétně čísla No.2 a
No.3.