Koktejl ztvárněný pod rukama uznávaného českého barmana v Paříži. Koktejl se vyrábí za použití francouzského likéru vyráběného z pomerančů na bázi koňaku, který tomuto drinku přidává na jedinečnosti.

Suroviny

3cl Cognac
2cl Grand Marnier
2cl Cinzano 1757
2cl Cappy Pomeranč 100%

Ozdoba

Pomerančová kůra

Příprava – V míchací sklenici

2 minutyČas
Náročnost
  1.  Nachladíme si skleničku a míchací sklenici pomocí ledu.
  2. Ingredience si postupně odměříme do míchací sklenice.
  3. Míchací sklenici naplníme kostkovým ledem.
  4. Pomocí míchací lžičky 20 krát otočíme led po směru hodinových ručiček.
  5. Koktejl scedíme za pomoci barového sítka do vychlazené skleničky bez ledu.
  6. Nakonec zastříkneme pomerančovou kůrou, kterou následně vložíme do drinku.

Sklo

Vybavení

Historie

Drink Rudolfa Slavíka, držitele Řádu čestné legie, který byl národním hrdinou a dlouholetým předsedou Francouzské barmanské asociace a válečným hrdinou. S drinkem Leviatan vyhrál soutěž 7. července 1934 v soutěži s Rémy Martin koňakem, která se pořádala na stejnojmenné lodi.

Zajímavost

Rudolf Slavík se narodil 18. dubna 1900 v Klášteře u Mnichova Hradiště. V roce 1926 odešel do Francie, kde se prvně živil natíráním Eiffelovy věže a až pak započal svou profesionální dráhu barmana. V letech 1932-1970 byl šéf barmanem v jednom z klenotů pařížského hotelnictví – George V.