Koktejl spíše kyselého rázu s velkou porcí dominující tequily. Cointreau, nebo-li francouzký pomerančový likér Triple Sec, krásně vyladí balanc tohoto světoznámého koktejlu. U nás se oproti Mexiku a částečně i USA, přidává ještě cukrový sirup.
Suroviny
- 6cl Tequila Reposado
- 3cl Domácí likér z pomerančové kůry
- 3cl Čerstvá limetková šťáva
- 1,5cl Cukrový sirup
Ozdoba
Slaná krusta
Limetka
Příprava – V šejkru
- Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience, limetkovou šťávu můžeme vymačkat lisem na citrusy.
- Všechny ingredience si odměříme přímo do shakeru na koktejly.
- Šejkr naplníme pomocí lopatky na led kostkovým ledem až po okraj a pořádně protřepeme.
- Koktejl scedíme přes sítko do vychlazené koktejlové sklenice.
- Ozdobíme pomocí měsíčkem limetky.
Sklo
Vybavení
Historie
Margarita je španělské slovo pro „Daisy“. A je pravděpodobné, že koktejl Margarita je prostě koktejl Daisy na bázi tequily – styl nápojů vyrobených z citrusové šťávy, slazených sirupem nebo likérem a obohacených základním alkoholem pocházejícím z viktoriánských dob. Daisy byla kategorie koktejlů populární na počátku 20. století, o které napsal časopis Albuquerque Journal z 19. července 1939, který popisuje Daisy jako „všudypřítomnou“. První specifická zmínka o koktejlu Daisy na bázi tequily se objevila už 23. července 1936 v díle nazvaném „Graham’s“ časopisu Moville Mail. James Graham byl redaktorem a majitelem novin a v díle líčí svou návštěvu Tijuany a Augua Caliente v Mexiku.
Zajímavost
Po boku klasické Margarity můžeme znát i světoznámou Thommy’s Margaritu, která na místo Cointreau obsahuje sirup vyrobený z Agáve.