Klasický koktejl kombinující hořký Fernet a Vermut se sladkobylinnými tóny. Světová klasika pro pomalé upíjení při dlouhých večerech.

Suroviny

3cl Bulldog gin
3cl Cinzano 1757
1cl Fernet Branca

Ozdoba

Pomerančová kůra

Příprava – V míchací sklenici

4 minutyČas
Náročnost
  1. Nachladíme si koktejlovou sklenici a připravíme ingredience.
  2. Pomocí odměrky odměříme všechny ingredience do míchací sklenice.
  3. Naplníme míchací sklenici kostkovým ledem a barmanskou lžičkou 15 krát zamícháme ve směru hodinových ručiček.
  4. Koktejl scedíme přes barové sítko bez ledu do vychlazené skleničky.
  5. Koktejl zastříkneme pomerančovou kůrou a následně vložíme dovnitř drinku.

Sklo


Vybavení

Historie

Drink, který vymyslela historicky první žena a zároveň první šéf barmanka American Baru hotelu Savoy Ada „Coley“ Coleman (1858-1923) v roce 1900. Koktejl byl poprvé namíchán pro herce Charlese Hawtreye jako výjimečný drink. Drink se poprvé objevil v Savoy Cocktail Book roku 1935.

Zajímavost

Koktejl Hanky Panky v překladu znamená „Techtle Mechtle.”