Klasický koktejl kombinující hořký Fernet a Vermut se sladkobylinnými tóny. Světová klasika pro pomalé upíjení při dlouhých večerech.

Suroviny

3cl Bulldog gin
3cl Cinzano 1757
1cl Fernet Branca

Ozdoba

Pomerančová kůra

Příprava – V míchací sklenici

4 minutyČas
Náročnost
  1. Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience.
  2. Odměříme všechny ingredience do míchací sklenice.
  3. Naplníme míchací sklenici kostkovým ledem a 15 krát otočíme ve směru hodinových ručiček.
  4. Koktejl scedíme přes barové sítko bez ledu do vychlazené coupety.
  5. Koktejl zastříkneme pomerančovou kůrou a následně vložíme dovnitř drinku.

Sklo


RCR Opera sklenice na šampaňské 240 ml
107 Kč

Vybavení


Libbey Carats míchací sklenice 750 ml
509 Kč

RCR Tattoo Míchací sklenice 650ml
645 Kč

Japonská míchací sklenice 0,7l
695 Kč

Profi Strainer bez úchytů s rukojetí
456 Kč

BarConic® Julep strainer měděný
196 Kč

Julep strainer
146 Kč

Odměrka nerezová s ryskou 3cl - 5cl
196 Kč

Jigger Meclar Prestige 5,10,15,20,25 / 10,20,30,40,50 ml
595 Kč

Skleněná odměrka 2 - 4 cl CE
46 Kč

Barová lžička Hoffman 45cm
325 Kč

Nerezová míchací lžička se slzou 45 cm
325 Kč

Barová lžička Hoffman 29 cm
246 Kč

Historie

Drink, který vymyslela historicky první žena a zároveň první šéf barmanka American Baru hotelu Savoy Ada „Coley“ Coleman (1858-1923) v roce 1900. Koktejl byl poprvé namíchán pro herce Charlese Hawtreye jako výjimečný drink. Drink se poprvé objevil v Savoy Cocktail Book roku 1935.

Zajímavost

Koktejl Hanky Panky v překladu znamená “Techtle Mechtle.”