Domácí verze francouzského zeleného bylinného likéru Green Chartreuse. Tento recept můžeme vařit i metodou Sous-vide. Všechny ingredience vložíme do sáčku a 5 hodin vaříme na 40 °C.
Suroviny na 0,7l
70cl Vodka/alkohol (alespoň 60 %)
20g Andělika kořen (sušený)
10g Yzop sušený
20g Máta čerstvá
20g Citronová verbena
20g Meduňka čerstvá
1ks Citron (pouze kůra)
1ks Mandarinka (pouze kůra)
1ks Bobkový list
1/2 lžičky Fenykl
70g Med
Příprava
5 hodinČas
Náročnost
- Všechny ingredience vyjma medu si smícháme ve skleněné
uzavíratelné nádobě. - Odložíme na týden do chladného prostředí. Protřepeme denně.
- Likér scedíme přes čisté plátno či utěrku.
- Dosladíme medem.
- Likér plníme do čistých sterilizovaných lahví.
Skladování
Skladujeme v uzavřené láhvi, nejlépe v lednici. Trvanlivost díky alkoholu může být i několik měsíců.