Domácí verze francouzského zeleného bylinného likéru Green Chartreuse. Tento recept můžeme vařit i metodou Sous-vide. Všechny ingredience vložíme do sáčku a 5 hodin vaříme na 40 °C.

Suroviny na 0,7l

70cl Vodka/alkohol (alespoň 60 %)
20g Andělika kořen (sušený)
10g Yzop sušený
20g Máta čerstvá
20g Citronová verbena
20g Meduňka čerstvá
1ks Citron (pouze kůra)
1ks Mandarinka (pouze kůra)
1ks Bobkový list
1/2 lžičky Fenykl
70g Med

Příprava

5 hodinČas
Náročnost
  1. Všechny ingredience vyjma medu si smícháme ve skleněné
    uzavíratelné nádobě.
  2. Odložíme na týden do chladného prostředí. Protřepeme denně.
  3. Likér scedíme přes čisté plátno či utěrku.
  4. Dosladíme medem.
  5. Likér plníme do čistých sterilizovaných lahví.

Skladování

Skladujeme v uzavřené láhvi, nejlépe v lednici. Trvanlivost díky alkoholu může být i několik měsíců.