Domácí verze populárního likéru Maraschino z italských třešní Maraska. S použití metody Sous-vide můžeme docílit rychlejšího výsledku. Všechny ingredience vložíme do jednoho sáčku a vaříme 3 hodiny na 42 °C.

Suroviny na 1l

60cl Vodka
225g Koktejlové třešně v nálevu (Maraschino)
100g Cukr bílý
10cl Voda
5 střiků Mandlová esence

Příprava

3 hodinyČas
Náročnost
  1. Do nádoby si odměříme vodku a přidáme koktejlové třešně včetně nálevu.
  2. Necháme odstát po dobu 12 hodin.
  3. Do hrnce si odměříme cukr a vodu.
  4. Za stálého míchání na mírném stupni vytvoříme cukrový sirup.
  5. Odstraníme z plotny a necháme vychladnout.
  6. Smícháme cukrový sirup a vodku s třešněmi a necháme odstát po dobu 12 hodin.
  7. Scedíme přes čisté plátno či utěrku.
  8. Plníme do čistých sterilizovaných lahví.

Skladování

Skladujeme v uzavřené láhvi, nejlépe v lednici. Trvanlivost díky alkoholu může být i několik měsíců.