Domácí verze populárního likéru Maraschino z italských třešní Maraska. S použití metody Sous-vide můžeme docílit rychlejšího výsledku. Všechny ingredience vložíme do jednoho sáčku a vaříme 3 hodiny na 42 °C.
Suroviny na 1l
60cl Vodka
225g Koktejlové třešně v nálevu (Maraschino)
100g Cukr bílý
10cl Voda
5 střiků Mandlová esence
Příprava
3 hodinyČas
Náročnost
- Do nádoby si odměříme vodku a přidáme koktejlové třešně včetně nálevu.
- Necháme odstát po dobu 12 hodin.
- Do hrnce si odměříme cukr a vodu.
- Za stálého míchání na mírném stupni vytvoříme cukrový sirup.
- Odstraníme z plotny a necháme vychladnout.
- Smícháme cukrový sirup a vodku s třešněmi a necháme odstát po dobu 12 hodin.
- Scedíme přes čisté plátno či utěrku.
- Plníme do čistých sterilizovaných lahví.
Skladování
Skladujeme v uzavřené láhvi, nejlépe v lednici. Trvanlivost díky alkoholu může být i několik měsíců.