Domácí verze populárního likéru Creme de kakao v bílém provedení. S použití metody Sous-vide můžeme docílit rychlejšího výsledku. Všechny ingredience vložíme do jednoho sáčku a vaříme 3 hodiny na 50 °C, a poté vložíme do ledničky.
Suroviny na 0,7 l
37,5 cl Vodka
125 g Kakaové máslo
20 cl Voda
200 g Cukr
Příprava
3 hodinyČas
Náročnost
- Do nádoby si nakrájíme kakaové máslo.
- Zalijeme vodkou a uzavřeme.
- Necháme takto odpočívat po dobu dvou týdnů za občasného promíchaní.
- Do hrnce přidáme vodu s cukrem.
- Na mírném stupni za stálého míchání rozpustíme cukr.
- Mezitím si scedíme vodku od kakaového másla pomocí plátna či utěrky.
- Cukrový sirup odstavíme z plotny a vmícháme do něj kakaovou vodku.
- Likér plníme do čistých sterilizovaných lahví.
Skladování
Skladujeme v uzavřené láhvi, nejlépe v lednici. Trvanlivost díky alkoholu může být i několik měsíců.
Tip
S použití metody Fat Wash a Sous Vide můžeme tento recept zvládnout za 2 dny.