Domácí verze populárního likéru Creme de kakao v bílém provedení. S použití metody Sous-vide můžeme docílit rychlejšího výsledku. Všechny ingredience vložíme do jednoho sáčku a vaříme 3 hodiny na 50 °C, a poté vložíme do ledničky.

Suroviny na 0,7 l

37,5 cl Vodka
125 g Kakaové máslo
20 cl Voda
200 g Cukr

Příprava

3 hodinyČas
Náročnost
  1. Do nádoby si nakrájíme kakaové máslo.
  2. Zalijeme vodkou a uzavřeme.
  3. Necháme takto odpočívat po dobu dvou týdnů za občasného promíchaní.
  1. Do hrnce přidáme vodu s cukrem.
  2. Na mírném stupni za stálého míchání rozpustíme cukr.
  3. Mezitím si scedíme vodku od kakaového másla pomocí plátna či utěrky.
  4. Cukrový sirup odstavíme z plotny a vmícháme do něj kakaovou vodku.
  5. Likér plníme do čistých sterilizovaných lahví.

Skladování

Skladujeme v uzavřené láhvi, nejlépe v lednici. Trvanlivost díky alkoholu může být i několik měsíců.

Tip

S použití metody Fat Wash a Sous Vide můžeme tento recept zvládnout za 2 dny.