Suroviny – recept na 0,7 l

  • 500ml Rum s vyšším podílem alkoholu (60 %)
  • 200g Cukr bílý
  • 200ml Voda
  • 9ks Limeta
  • 1ks Pomeranč
  • 20ks Nové koření
  • 4ks Badyán
  • 20ks Hřebíček
  • 45g Zázvor
  • 150ml Limetková šťáva
  • 1/2 lžičky Mandlový extrakt

Jak na to

  1. Do hrnce si vložíme hřebíček, nové koření a badyán. Lehce orestujeme.
  2. Přidáme vodu, cukr a zázvor.
  3. Na mírném stupni za stálého míchání rozpustíme cukr.
  4. Sirup odstraníme z plotny a vložíme do něj kůry z limetek a pomeranče.
  5. Necháme vychladnout a přidáme rum, mandlový extrakt a limetkovou šťávu.
  6. Celý objem vložíme do uzavíratelné nádoby a uložíme na tmavé místo na alespoň jeden týden. Protřepeme každý den.
  7. Scedíme přes plátno či utěrku.
  8. Falernum plníme do čistých sterilizovaných lahví.

Skladování

Skladujeme v uzavřené láhvi. Nejlépe v lednici. Trvanlivost díky alkoholu může být i několik měsíců.

Tip

Pro urychlení bodu (6) můžeme použít SOUS VIDE. 45°C, 3 hodiny