Suroviny – recept na 0,7 l

  • 400ml Vodka
  • 400g Cukr bílý
  • 400ml Voda
  • 400g Černý rybíz

Jak na to

  1. Do hrnce si odměříme vodu a cukr.
  2. Na mírném stupni za stálého míchání cukr rozpustíme.
  3. Do cukrového sirupu rozmixujeme černý rybíz a vaříme na mírném stupni alespoň 30 minut.
  4. Odstavíme z plotny a přidáme vodku.
  5. Dobře promícháme, necháme vychladnout a scedíme přes plátno.
  6. Likér plníme do čistých sterilizovaných lahví.

Skladování

Skladujeme v uzavřené láhvi. Nejlépe v lednici.
Trvanlivost díky alkoholu může být i několik měsíců.

Tip

Skvělou volbou pro tento recept je i mražený černý rybíz.