Recept na 0,7l

375ml Vodka
100g Kakaové boby drcené
200ml Voda
200g Cukr
1 ks Vanilkový lusk

Příprava

2 týdnyČas
Náročnost
  1. Do nádoby si vložíme kakaové boby
  2. Zalijeme vodkou a uzavřeme.
  3. Necháme takto odpočívat po dobu dvou týdnů za občasného promíchaní.
  4. Odstavíme z plotny a přidáme vodku.
  5. Dobře promícháme, necháme vychladnout a scedíme přes plátno.
  6. Likér plníme do čistých sterilizovaných lahví.

nebo Sous Vide 55°C – 2h

  1. Do hrnce si vložíme vodu s cukrem a vanilkou.
  2. Na mírném stupni za stálého míchání rozpustíme cukr.
  3. Mezitím si scedíme vodku od kakaových bobů pomocí plátna či utěrky.
  4. Cukrový sirup odstavíme z plotny a vmícháme do něj kakaovou vodku.
  5. Likér plníme do čistých sterilizovaných lahví.

Skladování

Skladujeme v uzavřené láhvi.
Nejlépe v lednici. Trvanlivost díky alkoholu může být i několik měsíců.

Tip

S použití metody Sous Vide můžeme tento recept velice urychlit. Místo kakaových bobů můžeme použít pravé kakao v prášku.