Recept na 0,7l
375ml Vodka
100g Kakaové boby drcené
200ml Voda
200g Cukr
1 ks Vanilkový lusk
Příprava
2 týdnyČas
Náročnost
- Do nádoby si vložíme kakaové boby
- Zalijeme vodkou a uzavřeme.
- Necháme takto odpočívat po dobu dvou týdnů za občasného promíchaní.
- Odstavíme z plotny a přidáme vodku.
- Dobře promícháme, necháme vychladnout a scedíme přes plátno.
- Likér plníme do čistých sterilizovaných lahví.
nebo Sous Vide 55°C – 2h
- Do hrnce si vložíme vodu s cukrem a vanilkou.
- Na mírném stupni za stálého míchání rozpustíme cukr.
- Mezitím si scedíme vodku od kakaových bobů pomocí plátna či utěrky.
- Cukrový sirup odstavíme z plotny a vmícháme do něj kakaovou vodku.
- Likér plníme do čistých sterilizovaných lahví.
Skladování
Skladujeme v uzavřené láhvi.
Nejlépe v lednici. Trvanlivost díky alkoholu může být i několik měsíců.
Tip
S použití metody Sous Vide můžeme tento recept velice urychlit. Místo kakaových bobů můžeme použít pravé kakao v prášku.