Mulata

Jeden ze světově známých twistů na Daiquiri. Cream de cacao dark přidá do koktejlu příjemnou sladkou s tóny kakaa a tmavé čokolády.

Suroviny

  • 4cl Brugal Blanco
  • 2cl Domácí kakaový
  • 2,5cl Čerstvá limetková šťáva
  • 0,5cl Cukrový sirup

Ozdoba

Limetka

Příprava – V šejkru

2 minutyČas
Náročnost
  1. Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience, limetkovou šťávu můžeme vymačkat lisem na citrusy.
  2. Všechny ingredience si odměříme přímo do shakeru na koktejly.
  3. Šejkr naplníme pomocí lopatky na led kostkovým ledem až po okraj a pořádně protřepeme.
  4. Koktejl scedíme přes sítko do vychlazené koktejlové sklenice.
  5. Ozdobíme pomocí měsíčkem limetky.

Sklo


Vybavení

Historie

Koktejl údajně vytvořen ve 40. letech 20. století barmanem Jose Maria Vazquez v baru El Floridita na Cubě jako twist na Daiquiri. Nápoj byl původně vyráběn s Bacardi Elixírem, likérem vyráběný infuzováním švestek do rumu. Likér Crème de cacao se používá jako náhražka od 70. let 20. století.