Suroviny na 0,7l
37,5cl Vodka
6ks Pomeranč
20cl Voda
200g Cukr
3ks Hřebíček
1/2ks Skořice celá 8 cm
Příprava
- Do nádoby si vložíme kůru z očistěných pomerančů.
- Zalijeme vodkou a uzavřeme.
- Necháme takto odpočívat po dobu dvou týdnů za občasného promíchaní.
- Do hrnce si vložíme vodu s cukrem a kořením.
- Na mírném stupni za stálého míchání rozpustíme cukr.
- Mezitím si scedíme vodku od pomerančové kůry pomocí plátna či utěrky.
- Cukrový sirup odstavíme z plotny a vmícháme do něj pomerančovou vodku.
- Scedíme od koření a likér plníme do čistých sterilizovaných lahví.
Skladování
Skladujeme v uzavřené láhvi. Nejlépe v lednici. Trvanlivost díky alkoholu může být i několik měsíců.
Tip
S použití metody Sous Vide můžeme tento recept urychlit. Všechny ingredience vložíme do jednoho sáčku a vaříme na 50°C 3 hodiny.