Suroviny na 0,7l

37,5cl Vodka
6ks Pomeranč
20cl Voda
200g Cukr
3ks Hřebíček
1/2ks Skořice celá 8 cm

Příprava

  1. Do nádoby si vložíme kůru z očistěných pomerančů.
  2. Zalijeme vodkou a uzavřeme.
  3. Necháme takto odpočívat po dobu dvou týdnů za občasného promíchaní.
  1. Do hrnce si vložíme vodu s cukrem a kořením.
  2. Na mírném stupni za stálého míchání rozpustíme cukr.
  3. Mezitím si scedíme vodku od pomerančové kůry pomocí plátna či utěrky.
  4. Cukrový sirup odstavíme z plotny a vmícháme do něj pomerančovou vodku.
  5. Scedíme od koření a likér plníme do čistých sterilizovaných lahví.

Skladování

Skladujeme v uzavřené láhvi. Nejlépe v lednici. Trvanlivost díky alkoholu může být i několik měsíců.

Tip

S použití metody Sous Vide můžeme tento recept urychlit. Všechny ingredience vložíme do jednoho sáčku a vaříme na 50°C 3 hodiny.