Suroviny na 1l
3 ks Vanilkový lusk
600g Cukr krystal
60cl Voda
Příprava
- Do hrnce si odměříme vodu a cukr.
- Na mírném stupni za stálého míchání rozpustíme vodu s cukrem.
Nevaříme! - Do hotového cukrového sirupu vložíme 3 naříznuté vanilkové lusky a párkrát zamícháme.
- Na mírném stupni vaříme alespoň ještě 15 minut.
- Odstraníme z plotny a necháme vychladnout.
- Sirup scedíme přes čisté plátno či utěrku.
- Hotový sirup přelejeme do čistých sterilizovaných lahví.
Skladování
Skladujeme v uzavřené láhvi v lednici po dobu maximálně 14 dnů.
Tip
Přidáním vanilkového extraktu zvýšíme intenzitu vanilkové chuti.
Vhodný na vaření v Sous Vide 55°C – 2 h