Suroviny na 1l

3 ks Vanilkový lusk
600g Cukr krystal
60cl Voda

Příprava

  1. Do hrnce si odměříme vodu a cukr.
  2. Na mírném stupni za stálého míchání rozpustíme vodu s cukrem.
    Nevaříme!
  3. Do hotového cukrového sirupu vložíme 3 naříznuté vanilkové lusky a párkrát zamícháme.
  4. Na mírném stupni vaříme alespoň ještě 15 minut.
  5. Odstraníme z plotny a necháme vychladnout.
  6. Sirup scedíme přes čisté plátno či utěrku.
  7. Hotový sirup přelejeme do čistých sterilizovaných lahví.

Skladování

Skladujeme v uzavřené láhvi v lednici po dobu maximálně 14 dnů.

Tip

Přidáním vanilkového extraktu zvýšíme intenzitu vanilkové chuti.
Vhodný na vaření v Sous Vide 55°C – 2 h