Jak už tomu sám název napovídá, jedná se o silně alkoholický koktejl z tiki kultury. Koktejlová klasika plná chutí, která zaujme především hořícím efektem.

Suroviny

Ozdoba

Limetka, máta, koktejlová třešeň

Příprava – Šejkr

2 minutyČas
Náročnost
  1. Nachladíme si koktejlovou sklenici a připravíme ingredience, limetkovou šťávu vymačkáme pomocí lisu na citrusy.
  2. Odměříme si všechny ingredience přímo do shakeru na koktejly.
  3. Šejkr si naplníme drceným ledem až po okraj a pořádně protřepeme.
  4. Koktejl scedíme pomocí sítka do sklenice na drcený led.
  5. Ozdobíme ananasem, koktejlovou třešní a mátou.

Historie

Koktejl vytvořil Don Beachcomber v roce 1934 v Don the Beachcomber’s Bar v Hollywoodu v USA. Tento koktejl se rozšířil na východním pobřeží kolem roku 1939.

Zajímavost

Don Beachcomber chránil svoje receptury před míchanými mixy tak, aby jeho koktejly nemohl nikdo z barmanů kopírovat.