Drink, který právem patří mezi klasické koktejly. Kombinace ginu a červeného vermutu je podpořena jedinečností francouzského bylinného likéru Chartreaus.
Suroviny
3cl Bulldog gin
3cl Green Chartreuse
3cl Cinzano 1757
Ozdoba
Pomerančová kůra
Příprava – Míchací sklenici
3 minutyČas
Náročnost
- Nachladíme si skleničku a míchací sklenici pomocí ledu.
- Ingredience si odměrkou postupně odměříme do míchací sklenice.
- Lopatkou na led naplníme míchací sklenici kostkovým ledem.
- Pomocí barmanské lžičky 15 krát otočíme led po směru hodinových ručiček.
- Koktejl scedíme za pomoci barového sítka do vychlazené koktejlové sklenice s kostkovým ledem.
- Nakonec zastříkneme pomerančovou kůrou, kterou následně vložíme dovnitř drinku.
Sklo
Vybavení
Historie
Tento koktejl byl vynalezen Harrym Johnsonem, který jej nazval “bijou”, protože kombinoval barvy tří šperků: gin pro diamant, vermut pro rubín a chartreuse pro smaragd. Tento recept je také jedním z nejstarších v manuálu pocházejícím z 90. let 19. století.
Zajímavost
Bijou byl populární několik desetiletí. Na rozdíl od Manhattanu a Martini koktejlu však Bijou po konci americké prohibice upadl v zapomnění.