Bijou Cocktail

Drink, který právem patří mezi klasické koktejly. Kombinace ginu a červeného vermutu je podpořena jedinečností francouzského bylinného likéru Chartreaus.

Suroviny

3cl Bulldog gin
3cl Green Chartreuse
3cl Cinzano 1757

Ozdoba

Pomerančová kůra

Příprava – Míchací sklenici

3 minutyČas
Náročnost
  1. Nachladíme si skleničku a míchací sklenici pomocí ledu.
  2. Ingredience si odměrkou postupně odměříme do míchací sklenice.
  3. Lopatkou na led naplníme míchací sklenici kostkovým ledem.
  4. Pomocí barmanské lžičky 15 krát otočíme led po směru hodinových ručiček.
  5. Koktejl scedíme za pomoci barového sítka do vychlazené koktejlové sklenice s kostkovým ledem.
  6. Nakonec zastříkneme pomerančovou kůrou, kterou následně vložíme dovnitř drinku.


Historie

Tento koktejl byl vynalezen Harrym Johnsonem, který jej nazval “bijou”, protože kombinoval barvy tří šperků: gin pro diamant, vermut pro rubín a chartreuse pro smaragd. Tento recept je také jedním z nejstarších v manuálu pocházejícím z 90. let 19. století.

Zajímavost

Bijou byl populární několik desetiletí. Na rozdíl od Manhattanu a Martini koktejlu však Bijou po konci americké prohibice upadl v zapomnění.