Bijou Cocktail

Drink, který právem patří mezi klasické koktejly. Kombinace ginu a červeného vermutu je podpořena jedinečností francouzského bylinného likéru Chartreaus.

Suroviny

3cl Bulldog gin
3cl Green Chartreuse
3cl Cinzano 1757

Ozdoba

Pomerančová kůra

Příprava – Míchací sklenici

3 minutyČas
Náročnost
  1. Nachladíme si skleničku a míchací sklenici pomocí ledu.
  2. Ingredience si postupně odměříme do míchací sklenice.
  3. Míchací sklenici naplníme kostkovým ledem.
  4. Pomocí míchací lžičky 15 krát otočíme led po směru hodinových ručiček.
  5. Koktejl scedíme za pomoci barového sítka do vychlazené skleničky s kostkovým ledem.
  6. Nakonec zastříkneme pomerančovou kůrou, kterou následně vložíme dovnitř drinku.

Sklo


RCR Glamour Coupe Champagne sklenice na šampaňské 469ml
119 Kč

Vybavení


RCR Combo Míchací sklenice 650ml
495 Kč

Japonská míchací sklenice 0,7l
695 Kč

Libbey Carats míchací sklenice 750 ml
509 Kč

Profesionální spirálový strainer z nerezu
303 Kč

Nerezový strainer v měděné barvě
352 Kč

Profi Strainer bez úchytů s rukojetí
456 Kč

Jigger Meclar Prestige 5,10,15,20,25 / 10,20,30,40,50 ml
595 Kč

Mr Slim Jigger 10,15,20,30,45ml
745 Kč

Skleněná odměrka 2 - 4 cl CE
46 Kč

Nerezová míchací lžička se slzou 45 cm
325 Kč

Barová lžička Hoffman 45cm
325 Kč

Barová míchací lžička s červeným zakončením 28 cm
106 Kč

Historie

Tento koktejl byl vynalezen Harrym Johnsonem, který jej nazval “bijou”, protože kombinoval barvy tří šperků: gin pro diamant, vermut pro rubín a chartreuse pro smaragd. Tento recept je také jedním z nejstarších v manuálu pocházejícím z 90. let 19. století.

Zajímavost

Bijou byl populární několik desetiletí. Na rozdíl od Manhattanu a Martini koktejlu však Bijou po konci americké prohibice upadl v zapomnění.