Teplý alkoholický nápoj, který zahřeje především v zimním období. Jeho speciální příprava přelévání hořícího drinku z jedné nádoby do druhé se stala opravdu legendární. Tento drink často bývá upraven do speciální receptury jednotlivých barů.
Suroviny
- 5cl Whisky
- 5cl Vařící vody
- 0,5cl Cukrový sirup
Ozdoba
Citrónová kůra
Příprava – V Blazer nádobách
3 minutyČas
Náročnost
- Pomocí horké vody si nahřejeme nádoby na blazer a skleničku.
- Odměříme si ingredience přímo do jedné z předehřátých nádob.
- Pomocí zapalovače tekutinu zapálíme.
- Opatrným způsobem budeme přelívat tekutinu z jedné nádoby do druhé, tento pohyb z opakujeme alespoň pětkrát.
- Nápoj pomocí prázdné nádoby, kterou položíme na vrch druhé nádoby uhasíme tak, že mu zabráníme v přístupu vzduchu.
- Horký drink přelejeme do předem nahřáté sklenice.
- Nakonec zastříkneme citrónovou kůrou, kterou následně vložíme dovnitř.
Sklo
Vybavení
Historie
Drink poprvé namíchal Jerry Thomas okolo roku 1862 v baru El Dorado. Jerry Thomas ho také publikoval ve své knize z roku 1862 „How to mix drinks”. Legendární přelévání ohně z poháru do poháru bylo tehdy něco velmi neuvěřitelného.
Zajímavost
Koktejl Blue Blazer je také často nazývaný „Profesor” podle barmanského mistra Jerryho Thomase.