Silný drink, který má za účel vyzdvihnout primární bázi. Koktejl oblíbený především v Americe a Anglii.
Suroviny
6cl Bulldog Gin
3 střiky Cinzano Extra Dry
Ozdoba
Dvě cibulky
Příprava – V míchací sklenici
- Koktejlovou sklenici nachladíme v mrazáku a připravíme ingredience.
- Lopatkou na led naplníme míchací sklenici ledem, zalijeme vodou a 10 krát otočíme barmanskou lžičkou, abychom ji vychladili a led zbavili námrazy.
- Z míchací sklenice scedíme vodu a odměrkou si na čistý led odměříme gin.
- 20 krát otočíme ve směru hodinových ručiček pomocí barové lžičky.
- Koktejl scedíme přes barové sítko bez ledu do skleničky z mrazáku.
- Zdobíme dvěma nakládanými cibulkami na napichovátku.
Sklo
Vybavení
Historie
Přesný původ koktejlu Gibson je nejasný, s četnými populárními příběhy a teoriemi o jeho tvorbě. Podle jedné teorie byl vynalezen Charlesem Danou Gibsonem, který vytvořil populární ilustrace Gibson Girls. Údajně vyzval Charleyho Connollyho, barmana Players Clubu v New Yorku, aby vylepšil Martini. Connolly jednoduše nahradil cibulkami tradiční olivu.
Zajímavost
Charles Dana Gibson produkoval velmi populární kresby perem a inkoustem mezi 20. a 30. lety 20. století. Jeho ilustrace dívek byly ikonické a říká se, že tento nápoj byl pojmenován podle dobře obdařených dívek Gibsona, odtud pocházejí tedy dvě cibulky v koktejlu.