Koktejl, který v minulosti pila pouze takzvaná ,,smetánka”. Dnes si můžeme tento mátový koktejl vychutnat téměř v každém dobrém baru.

Suroviny

5cl Cognac
2cl Bílý mátový likér

Ozdoba

Čerstvá máta

Příprava – Přímo ve skle

2 minutyČas
Náročnost
  1. Nachladíme si koktejlovou sklenici pomocí ledu.
  2. Sklenici lopatkou na led naplníme kostkovým ledem.
  3. Ingredience odměrkou postupně odměříme přímo do sklenice.
  4. Pomocí barmanské lžičky drink zamícháme.
  5. Nakonec ozdobíme čerstvou mátou.


Historie

Stinger vznikl okolo roku 1890. Koktejl vyrobený z brandy, crème de menthe a cukrového sirupu. Tento koktejl najdeme v knize koktejlů Williama Schmidta z roku 1892 – The Flowing Bowl. Stal se okamžitě populární ve městě New York a rychle se stal známý jako nápoj pro vyšší společnost. Podle barmana Jere Sullivana zůstal Stinger součástí barmanských znalostí až do prohibice. Stinger začal ztrácet svojí popularitu u Američanů na konci 70. let.

Zajímavost

Stinger se stal velice populárním koktejlem během prohibice v USA. Crème de menthe maskoval chuť nekvalitního alkoholu.