Osvěžující jednoduchá klasika, kterou si dnes můžeme objednat téměř v každém baru. Kvalita tohoto drinku záleží pouze na základních dvou ingrediencí, které bychom proto měli vybírat velice pečlivě.

Suroviny

4cl Bulldog gin
12cl Kinley Tonic

Ozdoba

Limetka, citrón, okurka

Příprava – Přímo ve skle

1 minutaČas
Náročnost
  1. Nachladíme si koktejlovou sklenici a připravíme ingredience.
  2. Sklenici naplníme pomocí lopatky na led kostkovým ledem až po okraj.
  3. Odměrkou si přímo do skleničky na led odměříme gin a tonik.
  4. Navrch vymačkáme limetku, kterou následně vložíme do drinku.
  5. Lehce barmanskou lžičkou promícháme zespodu nahoru.


Historie

Míchání tohoto koktejlu bylo zavedeno armádou Britské Východoindické společnosti. Tonik obsahuje chinin, který byl používán jako prevence před onemocněním malárií. Vzhledem k tomu, že byl chinin v toniku v 18. století velmi hořký, přidával se gin, aby byla chuť přijatelnější.

Zajímavost

V Čechách i ve světě je v posledních letech Gin stále na vzestupu. Důkazem jsou tomu i některé pražské bary, kde si například můžeme objednat více jak 6000 různých kombinací Gin Tonicu.