Warning: simplexml_load_file(): ../nabaru.cz/products.xml:1: parser error : Document is empty in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 292
Warning: simplexml_load_file(): in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 292
Warning: simplexml_load_file(): ^ in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 292
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 301
Warning: simplexml_load_file(): ../nabaru.cz/products.xml:1: parser error : Document is empty in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 229
Warning: simplexml_load_file(): in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 229
Warning: simplexml_load_file(): ^ in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 229
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 238
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/www/virtuals/nabaru.cz/wp-content/themes/nabaru/functions.php on line 238
Osvěžující jednoduchá klasika, kterou si dnes můžeme objednat téměř v každém baru. Kvalita tohoto drinku záleží pouze na základních dvou ingrediencí, které bychom proto měli vybírat velice pečlivě.
Suroviny
4cl Bulldog gin
12cl Kinley Tonic
Ozdoba
Limetka, citrón, okurka
Příprava – Přímo ve skle
1 minutaČas
Náročnost
- Nachladíme si koktejlovou sklenici a připravíme ingredience.
- Sklenici naplníme pomocí lopatky na led kostkovým ledem až po okraj.
- Odměrkou si přímo do skleničky na led odměříme gin a tonik.
- Navrch vymačkáme limetku, kterou následně vložíme do drinku.
- Lehce barmanskou lžičkou promícháme zespodu nahoru.
Historie
Míchání tohoto koktejlu bylo zavedeno armádou Britské Východoindické společnosti. Tonik obsahuje chinin, který byl používán jako prevence před onemocněním malárií. Vzhledem k tomu, že byl chinin v toniku v 18. století velmi hořký, přidával se gin, aby byla chuť přijatelnější.
Zajímavost
V Čechách i ve světě je v posledních letech Gin stále na vzestupu. Důkazem jsou tomu i některé pražské bary, kde si například můžeme objednat více jak 6000 různých kombinací Gin Tonicu.