Koktejl se sladkokyselou chutí rajčatové šťávy. Velice pikantní koktejl. Často se můžeme setkat i s recepturou s křenem či různými bylinkami.

Suroviny

4cl Vodka
2cl Čerstvá citrónová šťáva
8cl Rajčatový džus
3 střiky Worcestrová omáčka
2 střiky Tabasco
1/2 lžičky Mletý Pepř
1/2 lžičky Celerová Sůl

Ozdoba

Celerová nať, citrón
(olivy, cibulky, bylinky)

Příprava – Rolování

3 minutyČas
Náročnost
  1. Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience.
  2. Odměříme si všechny ingredience do šejkru.
  3. Naplníme šejkr kostkovým ledem až po okraj a pomocí barového sítka několikrát přelijeme tekutinu bez ledu z jednoho šejkru do druhého.
  4. Koktejl scedíme bez ledu do vychlazené skleničky.
  5. Ozdobíme stonkem čerstvé celerové natě a plátkem citrónu.

Sklo


RCR Tocai Tumbler sklenice na nealko a koktejly 360ml
79 Kč

Vybavení


Ginza Shaker 0,65l
296 Kč

Koriko shaker 0,830 l Cocktail Kingdom vážený
321 Kč

Flair shaker 0,8l nerezový
181 Kč

Profi Strainer bez úchytů s rukojetí
456 Kč

BarConic® Julep strainer měděný
196 Kč

Julep strainer
146 Kč

Odměrka nerezová s ryskou 3cl - 5cl
196 Kč

Jigger Meclar Prestige 5,10,15,20,25 / 10,20,30,40,50 ml
595 Kč

Skleněná odměrka 2 - 4 cl CE
46 Kč

Historie

Drink vymyslel Fernand Petiot ve 20. letech 20. století, americký barman, v baru Harry’s New York v Paříži. Název koktejlu navrhl host baru. V roce 1934 začal Petiot pracovat v baru King Cole v New Yorku. Newyorčané nebyli zprvu z drinku příliš nadšení. Prohlásili, že nápoj chutná nevýrazně a požádali Petiota, aby ho dokořenil. Přidal proto černý pepř, kajenský pepř, Worcesterovou omáčku, citrón a pro ty, kteří chtěli více pálivosti, štědrá kapka omáčky Tabasco. A tak se zrodila americká klasika.

Zajímavost

Bloody Mary byla od počátku často objednávána jako lék na kocovinu po předešlé bujaré noci.