Jeden ze světově známých twistů na Daiquiri. Cream de cacao dark přidá do koktejlu příjemnou sladkou s tóny kakaa a tmavé čokolády.
Suroviny
- 4cl Brugal Blanco
- 2cl Domácí kakaový
- 2,5cl Čerstvá limetková šťáva
- 0,5cl Cukrový sirup
Ozdoba
Limetka
Příprava – V šejkru
2 minutyČas
Náročnost
- Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience, limetkovou šťávu můžeme vymačkat lisem na citrusy.
- Všechny ingredience si odměříme přímo do shakeru na koktejly.
- Šejkr naplníme pomocí lopatky na led kostkovým ledem až po okraj a pořádně protřepeme.
- Koktejl scedíme přes sítko do vychlazené koktejlové sklenice.
- Ozdobíme pomocí měsíčkem limetky.
Sklo
Vybavení
Historie
Koktejl údajně vytvořen ve 40. letech 20. století barmanem Jose Maria Vazquez v baru El Floridita na Cubě jako twist na Daiquiri. Nápoj byl původně vyráběn s Bacardi Elixírem, likérem vyráběný infuzováním švestek do rumu. Likér Crème de cacao se používá jako náhražka od 70. let 20. století.