Klasický italský aperitivní koktejl, ve kterém převažuje hořká chuť Campari doprovázená jemnou sladkostí červeného vermutu. Negroni si buď jednoduše zamilujete, či ho budete nenávidět.
Suroviny
- 3cl Bulldog gin
- 3cl Campari
- 3cl Cinzano 1757
Ozdoba
Pomerančová kůra
Příprava – Míchací sklenice
- Nachladíme si koktejlovou sklenici a míchací sklenici pomocí ledu.
- Odměrkou si ingredience postupně odměříme do míchací sklenice.
- S pomocí lopatky na led naplníme míchací sklenici kostkovým ledem.
- Pomocí barmanské lžičky 15 krát otočíme led po směru hodinových ručiček.
- Koktejl scedíme přes sítko do vychlazené skleničky s kostkovým ledem.
- Nakonec zastříkneme pomerančovou kůrou, kterou následně vložíme dovnitř drinku.
Sklo
Vybavení
Historie
Negroni, podle příběhů, vzniklo z klasického koktejlu „Americano“ a to ve 20. letech minulého století, konkrétně roku 1919. Říká se, že ho poprvé namíchal známý italský barman Fosco Scarselli z Café Casoni v italské Florencii a to svému oblíbenému zákazníkovi, kterým byl hrabě Camillo Negroni. Objednávka z úst barona zněla jasně: „Dám si své oblíbené Americano, ale tentokrát s ginem.“ Není známo, zda je informace pravdivá.
Zajímavost
Ani Negroni se nevyhnulo několika různým twistům, a i proto si dnes v baru můžeme objednat například “Boulevardier”, který zaměňuje gin za whisky nebo “Kingston Negroni”, které zas mění gin za rum.