Koktejl zvaný “předchůdce Martini.” Suchý, silný, s lehce citrusovými tóny.

Suroviny

  • 3cl Bulldog Gin
  • 3cl Cinzano 1757
  • 0,5cl Domácí třešňový likér
  • 2 střiky Angostura Bitters

Ozdoba

Pomerančová kůra

Příprava – Šejkr

3 minutyČas
Náročnost
  1. Nachladíme si skleničku a připravíme ingredience.
  2. Odměříme všechny ingredience do míchací sklenice.
  3. Naplníme míchací sklenici kostkovým ledem a 15 krát otočíme ve směru hodinových ručiček.
  4. Koktejl scedíme přes barové sítko bez ledu do vychlazené coupety.
  5. Koktejl zastříkneme pomerančovou kůrou a vložíme dovnitř.

Sklo

Vybavení

Historie

Skutečný původ koktejlu Martinez je nejasný. Existují dva příběhy připisují výrobu koktejlu s názvem Martinez. Jeden z nich je barman Jerry Thomas z hotelu Occidental a druhý barman jménem Richelieue, který pracoval v salonu ve městě Martinez v Kalifornii. Oba příběhy je obtížné ověřit, protože záznamy o nápojích z té době chybí nebo jsou neúplné, avšak vydání knihy Thomas’ The Bar-Tender’s Guide z roku 1887 obsahuje recept na Martinez. Vyžaduje se v ní Old Tom gin, sklenka vermutu, dva střiky Maraschino likéru a střik Boker’s bitter s ledem, ozdobený plátkem citronu. Druhý příběh píše průvodce nápojem z roku 1884 vydaný O.H. Byronem. Popisuje podobnou recepturu už o pár let dříve, psalo se zde, že je Martinez stejný jako Manhattan, pouze se nahradí gin za whisky. Kniha obsahovala dva recepty na Manhattan, jeden z nich obsahoval 2 střiky Curaçao, 2 střiky Angostura bitters, půl sklenice whisky a půl sklenice italského vermutu.

Zajímavost

Koktejl, který je z historického hlediska kombinací dvou světoznámých koktejlů ,a to Manhattan a Dry Martini koktejl.