Negroni

Klasický italský aperitivní koktejl, ve kterém převažuje hořká chuť Campari doprovázená jemnou sladkostí červeného vermutu. Negroni si buď jednoduše zamilujete, či ho budete nenávidět.

Suroviny

  • 3cl Bulldog gin
  • 3cl Campari
  • 3cl Cinzano 1757

Ozdoba

Pomerančová kůra

Příprava – Míchací sklenice

2 minutyČas
Náročnost
  1. Nachladíme si skleničku a míchací sklenici pomocí ledu.
  2. Ingredience si postupně odměříme do míchací sklenice.
  3. Míchací sklenici naplníme kostkovým ledem.
  4. Pomocí míchací lžičky 15 krát otočíme led po směru hodinových ručiček.
  5. Koktejl scedíme za pomoci barového sítka do vychlazené skleničky s kostkovým ledem.
  6. Nakonec zastříkneme pomerančovou kůrou, kterou následně vložíme dovnitř drinku.

Sklo

Vybavení

Historie

Negroni, podle příběhů, vzniklo z klasického koktejlu „Americano“ a to ve 20. letech minulého století, konkrétně roku 1919. Říká se, že ho poprvé namíchal známý italský barman Fosco Scarselli z Café Casoni v italské Florencii a to svému oblíbenému zákazníkovi, kterým byl hrabě Camillo Negroni. Objednávka z úst barona zněla jasně: „Dám si své oblíbené Americano, ale tentokrát s ginem.“ Není známo, zda je informace pravdivá.

Zajímavost

Ani Negroni se nevyhnulo několika různým twistům, a i proto si dnes v baru můžeme objednat například “Boulevardier”, který zaměňuje gin za whisky nebo “Kingston Negroni”, které zas mění gin za rum.