Negroni

Klasický italský aperitivní koktejl, ve kterém převažuje hořká chuť Campari doprovázená jemnou sladkostí červeného vermutu. Negroni si buď jednoduše zamilujete, či ho budete nenávidět.

Suroviny

Ozdoba

Pomerančová kůra

Příprava – Míchací sklenice

2 minutyČas
Náročnost
  1. Nachladíme si koktejlovou sklenici a míchací sklenici pomocí ledu.
  2. Odměrkou si ingredience postupně odměříme do míchací sklenice.
  3. S pomocí lopatky na led naplníme míchací sklenici kostkovým ledem.
  4. Pomocí barmanské lžičky 15 krát otočíme led po směru hodinových ručiček.
  5. Koktejl scedíme přes sítko do vychlazené skleničky s kostkovým ledem.
  6. Nakonec zastříkneme pomerančovou kůrou, kterou následně vložíme dovnitř drinku.


Historie

Negroni, podle příběhů, vzniklo z klasického koktejlu „Americano“ a to ve 20. letech minulého století, konkrétně roku 1919. Říká se, že ho poprvé namíchal známý italský barman Fosco Scarselli z Café Casoni v italské Florencii a to svému oblíbenému zákazníkovi, kterým byl hrabě Camillo Negroni. Objednávka z úst barona zněla jasně: „Dám si své oblíbené Americano, ale tentokrát s ginem.“ Není známo, zda je informace pravdivá.

Zajímavost

Ani Negroni se nevyhnulo několika různým twistům, a i proto si dnes v baru můžeme objednat například “Boulevardier”, který zaměňuje gin za whisky nebo “Kingston Negroni”, které zas mění gin za rum.