Dnešní téma… „Téměř čisté koktejly“ – v anglickém jazyce „Nearly neat cocktails“. Originální koncept rumu Brugal 1888.
Ukážu vám přípravu čtyř různých drinků, které spojuje jednoduchost, ale taky vyzdvihnutí základní báze, kterou je zde použitý prémiový rum Brugal 1888 z Dominikánské republiky. Pokud vás zajímá víc o tomto rumu, zhlédněte díl, který je mu celý věnovaný.

Někdy nastanou situace, kdy je lepší pít koktejly, než čistý rum. Vzhledem k tomu, že Brugal 1888 je velmi komplexní rum, musíte si pečivě vybrat vhodný koktejl. Ideální jsou variace na známé koktejlové klasiky jako Old Fashioned, Manhattan nebo Negroni.

Nechceme přeci maskovat krásnou komplexnost tohoto výjimečného rumu – pokud je něco dobré, proč to skrývat. A proto vám doporučuju vyzkoušet naše „téměř čisté koktejly“.

Když do koktejlu přidáváte malé množství sirupů, likérů, nebo pár kapek aromatických bitters, mírně změníte komplexnost, ale nezapomeňte, že hlavním hrdinou koktejlu musí vždy zůstat základní báze – v tomto případě rum Brugal 1888. V závislosti na tom, co hledáte v daném okamžiku nebo příležitosti, můžete určité chutě rumu vytáhnout, či je lehce zakrýt – rum pak může být v koktejlu sladší, sušší, nebo bohatší o nové tóny.

 

The 1888 Night Cap

The 1888 Night Cap

4cl Brugal 1888
2cl Oloroso Sherry Pedro Ximénez
2 střiky čokoládový bitters

Ozdoba: Hořká čokoláda 68%
Metoda: Míchací sklenice
Sklenice: Speciální Brugal 1888

 

The 1888 Kingston

The 1888 Kingston

40ml Brugal 1888
20ml Cinzano 1757
15ml Campari infúzované kávou
5ml Aperol
2 kapky pomerančový bitters

Ozdoba: pomerančová kůra
Metoda: Míchací sklenice
Sklenice: Speciální Brugal 1888

Pozn.: Campari infúzované kávou a pomerančový bitters zde odkazují na kávové a pomerančové tóny rumu Brugal 1888

 

Maestro Ronero

Maestro Ronero

Autor receptu Jan Šebek (L’Fleur, Praha)

40ml Brugal 1888
15ml Sherry Moscatel
15ml domácí citrónový cordial
3 střiky pomerančový bitters

Ozdoba: pomerančová kůra
Metoda: Míchací sklenice
Sklenice: Speciální Brugal 1888

Pozn.:
ExSherry Cask – napojení na sherry moscatel
Citronový cordial a pomerančový bitters – podpora citrusového srdce rumu Brugal 1888
Sherry – krásné oříškové tóny, které hrají skvěle s kávovými tóny Brugal 1888

 

El Viejo

El Viejo

Autor receptu Peter Bobula (Black Angel’s Bar, Praha)

50ml Brugal 1888
10ml kakaový likér s bílým pepřem
10ml Cinzano Extra Dry
5ml Bénédictine D. O. M.

Ozdoba: pomerančová kůra
Metoda: Míchací sklenice
Sklenice: Speciální Brugal 1888

Pozn.: Infúze bílého kakaového likéru – 6g čerstvě namletého bílého pepře na 300ml likéru – 24h louhování