Painkiller

Tiki klasika typicky servírovaná v plecháčku. Skvělá kombinace kokosu a ananasu doplněná o porci námořnického rumu a pomerančového džusu. To vše zastrouhané muškátovým oříškem, který dodá na příjemné vůni.

Suroviny

5cl Brugal Anejo
2cl Domácí kokosový sirup
2cl Cappy Pomeranč 100%
5cl Cappy Ananas

Ozdoba

Muškátový oříšek
Koktejlová třešeň

Příprava – Šejkr

2 minutyČas
Náročnost
  1. Nachladíme si plecháček a připravíme ingredience.
  2. Odměrkou si odměříme všechny ingredience přímo do shakeru na koktejly.
  3. Šejkr naplníme až po okraj kostkovým ledem a pořádně protřepeme.
  4. Koktejl scedíme přes sítko do plechového hrnku na kostkový led.
  5. Ozdobíme muškátovým oříškem a koktejlovou třešní.


Vybavení

Historie

Painkiller byl vytvořen v 70. letech 20. století barmankou Daphne Hendersonovou v baru Soggy Dollar Bar ve White Bay na ostrově Jost Van Dyke na britských Panenských ostrovech. Drink byl vytvořen na bázi Pusser’s Rumu, který byl do roku 1970 určen výhradně pro dodávky Britskému námořnictvu.

Zajímavost

Koktejl se výhradně míchal a stále míchá do typických plecháčků.