Suroviny na 0,7l

40 cl Vodka
40 cl Voda
400 g Cukr
100 g Kokos sušený (chipsy)

Příprava

  1. Do nádoby si vložíme 50 g kokosu.
  2. Zalijeme vodkou a uzavřeme.
  3. Necháme takto odpočívat po dobu 12 hodin za občasného promíchaní.
  1. Do hrnce si vložíme vodu s cukrem a zbylých 50 g kokosu.
  2. Na mírném stupni za stálého míchání rozpustíme cukr.
  3. Vaříme alespoň 20 minut.
  4. Cukrový sirup odstavíme z plotny a vmícháme do něj kokos s vodkou.
  5. Zamícháme a necháme odstát po dobu 6 hodin.
  6. Likér scedíme přes čisté plátno či utěrku.
  7. Likér plníme do čistých sterilizovaných lahví.

Skladování

Skladujeme v uzavřené láhvi nejlépe v lednici. Trvanlivost díky alkoholu může být i několik měsíců.

Tip

S použití metody Sous Vide můžeme tento recept urychlit. Všechny ingredience vložíme do jednoho sáčku a vaříme 2 hodiny na 60°C.