Takzvaný král koktejlů. Suchý a silný koktejl, který v několika ohledech může připomínat klasický Old Fashioned.
Suroviny
6cl Cognac
1cl Cukrový sirup
5 střiků Peychaud’s Bitters
1 střik Absinth
Ozdoba
Zástřik citrónové kůry – nevkládáme do drinku
Příprava – V míchací sklenici
- Nachladíme si skleničku a míchací sklenici pomocí ledu.
- Ingredience si odměrkou postupně odměříme do míchací sklenice.
- Míchací sklenici naplníme kostkovým ledem.
- Pomocí barmanské lžičky 20 krát otočíme led po směru hodinových ručiček.
- Koktejl scedíme za pomoci barového sítka do vychlazené koktejlové sklenice bez ledu.
- Nakonec zastříkneme citrónovou kůrou, kterou následně nevkládáme do drinku.
Sklo
Vybavení
Historie
John B. Shiller si otevřel kavárnu v New Orleans jménem The Sazerac Coffee. Své jméno nesla po oblíbeném produktu “Sazerac de Forge et Fils”, který se v podniku často připravoval. Barman té doby, Leon Lamothe, namíchal tento koňak s Peychaun’s Bitters, cukrem, vodou a esencí anýzu.
Zajímavost
Na přelomu 19. a 20. století zneškodnili škůdci většinu vinic v Evropě a zapříčinili tak nejenom nedostatek vína, ale pochopitelně také brandy a koňaku. V té době se začal Sazerac míchat ze žitné whisky. Proto dnes můžeme často nalézt Sazerac koktejl v kombinaci těchto dvou alkoholů či i jednodruhově.