Rum Brugal byl vytvořen před více než 130 lety Donem Andresem Brugalem Montanerem. Papa Andres, jak se mu přezdívá, byl původem ze Španělska, ale přestěhoval se do Karibiku, kde dostal skvělý nápad – zdokonalit umění výroby rumu. Bylo mu tehdy pouhých 18 let.

A v čem tedy spočívá jeho dokonalé umění výroby rumů?

  1. Vyrábí se z nejkvalitnějších surovin pocházejících přímo z Dominikánské republiky.
  2. Vyrábí se z nejjemnějšího lehkého a čistého destilátu.
  3. Dozrává v ručně vybíraných dubových sudech, které jsou vysoce kvalitní a mají potenciál přidat rumu Brugal správný charakter.
  4. Ve strategicky rozmístěných skladech, kde dochází k procesu staření při tropických teplotách, které během procesu zrání rumu nabízejí větší hloubku a komplexnost.

Odkaz Papa Adrese přetrvává až do dnešní doby. Po dobu více než 130 let tvořilo hodnoty této značky pět generací rodiny Brugalů. A právě jejich cesta učinila, čím je značka Brugal dnes.

Ochutnávka/Degustace:

Brugal Blanco
Brugal Anejo
Brugal 1888

Výroba:

Cukrová třtina je jádrem každého rumu – jako je ječmen pro whisky, agáve pro tequilu, nebo hrozny pro koňak. Rum je alkoholický nápoj vyrobený z derivátů cukrové třtiny. Ty se dále nechávají kvasit, destilovat a později zrát v sudech. Podle dominikánských pravidel minimálně 1 rok. Mistrovští výrobci rumu tzv. Maestros Roneros pak tento různě stařený alkohol smíchají, aby vytvořili skvělý rum s vlastním a jedinečným chuťovým profilem. Rum Brugal!