Koktejl na bázi koňaku se sladko kyselým profilem. Cointreau likér obohacuje drink o příjemné pomerančové aroma.
Suroviny
- 4cl Cognac
- 2cl Domácí likér s příchutí pomerančové kůry
- 2cl Čerstvá citrónová šťáva
- 1cl Cukrový sirup
Ozdoba
Pomerančová kůra
Příprava – Šejkr
3 minutyČas
Náročnost
- Nachladíme si koktejlovou sklenici a připravíme ingredience, k vymačkání citronové šťávy můžeme použít lis na citrusy.
- Odměříme všechny ingredience do shakeru na koktejly.
- Lopatkou na led naplníme šejkr kostkovým ledem až po okraj a pořádně vyšejkrujeme.
- Koktejl scedíme přes sítko bez ledu do vychlazené sklenice na koktejly a panáku.
- Ozdobíme zastříkem pomerančové kůry, kterou následně vložíme do drinku.
Sklo
Vybavení
Historie
Koktejl, který vznikl v Paříži konkrétně ve slavném Harry’s Baru pod rukama legendárního barmana jménem Harry MacElhone okolo roku 1919. Jméno Sidecar vzniklo podle názvu motorky kapitána, který často bar navštěvoval.
Zajímavost
Side Car se tradičně vyrábí spíše kyselejší ne sladší a tak se často v minulosti podával se sladkou krustou na skleničce aby kompenzoval kyselost drinku. Moderní barmani však preferují upravit koktejl už při přípravě drinku pomocí cukrového sirupu.